KAZNENA PRIJAVA OSJEČANKI, VLASNICI TVRTKE ZA ODRŽAVANJE

 

 Stanarima zgrada iz pričuve
ukrala pola milijuna kuna

VIJEST  OBJAVLJENA 25.SVIBNJA U "GLASU SLAVONIJE"

Stanari zgrade u Dubrovačkoj 16 upozoravaju da je 42-godišnjakinja dvije godine otuđivala novac iz pričuve

 

Objavljeno 25. svibnja, 2012.

42-godišnjakinja je novac trošila za dvije tvrtke koje ima u vlasništvu

OSIJEK - Četrdesetdvogodišnja vlasnica tvrtke za održavanje i upravljanje nekretninama iz Osijeka osumnjičena je da je oštetila stanare zgrada u Osijeku za gotovo pola milijuna kuna!

Nakon što su stanari zgrade u Dubrovačkoj 16 podnijeli prijavu protiv 42-godišnjakinje, Odjel gospodarskog kriminaliteta PU osječko-baranjske proveo je istragu.

- Utvrđeno je da je Osječanka nezakonito raspolagala namjenskim sredstvima pričuve suvlasnika stambenih zgrada kojima je upravljala na temelju međusobnih ugovora. Suvlasnike stambenih zgrada oštetila je za više od 450 tisuća kuna - doznajemo od Ivane Delaš, glasnogovornice PU osječko-baranjske.

Kako neslužbeno doznajemo, 42-godišnjakinja je novac trošila za dvije tvrtke koje ima u vlasništvu.

Ranko Košutić, jedan od tri predstavnika stanara stambene zgrade na adresi Dubrovačka 16, kaže da je njima novac nestajao nekoliko godina. U tom ulazu ima 24 vlasnika stanova te 13 garaža, s tim da neki vlasnici garaža nisu ujedno i vlasnici stanova.

- Novac nije utrošen u vremenu od, recimo, tri-četiri godine. Počeli smo primjećivati nestanak novca nakon možda dvije godine, kada smo počeli malo više istraživati i zahtijevati od vlasnice tvrtke za održavanje da se odrade neke stvari, ali se nisu odrađivale duže razdoblje. Onda smo počeli dolaziti kod nje u ured i tražiti dokumentaciju za određene radove pa smo shvatili da je dokumentacija jako loša, da mnoge radove koje je odrađivala na svoju ruku i plaćala iznose nije donosila nama kao predstavnicima stanara da ovjerimo i potpišemo - kaže Ranko Košutić. Napominje da on nije jedini predstavnik stanara, nego su brigu o zgradi podijelili na troje. ”Budući da mi kao predstavnici stanara ne radimo to ni za kakav novac, nego baš pro bono u najboljem interesu zgrade i stanara, podijelili smo se. Ja sam elektrotehničar, druga predstavnica je inženjer građevine i treća je pravnica, odnosno sutkinja. Tako smo pokrili sva područja i dosta smo se bavili zgradom. Pokušavali smo napraviti sve najbolje za stanare, ali u principu s vlasnicom tvrtke za upravljanje ništa nismo mogli postići.”

Protiv Osječanke podnesena je kaznena prijava zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju, a ako se njezina krivnja potvrdi i na sudu, očekuje ju kazna zatvora od jedne do osam godina.