Stanarima curi voda, ali ne žele dati novac za popravak krova

 Godinama im pada žbuka sa zidova i curi voda po stanovima, a imaju premalo novca u pričuvi da konačno poprave krov

Ne mogu se ja više boriti s time. Već su godinama s prvom kišom naši zidovi poplavljeni. Voda curi u hodniku zgrade i u nekim prostorijama u mome stanu. Čekamo i čekamo da se nešto popravi, ali još uvijek ništa. Pa, svako malo moram sanirati štetu i bojati zidove u spavaćoj sobi i kupaonici – u očaju je istaknula Katarina Dejanović, koja živi na četvrtom katu u Vajdinu vijencu 4 u Dugavama.

Žbuka otpada sa zidova, a u hodniku su zgrade postavljene plastične kante...

za skupljanje vode.

"Samo su napravili veću štetu"

– Nekoliko su puta dolazili iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva da poprave krov zbog kojeg imamo problema, no čini mi se da su samo napravili još veću štetu – poručila je Dejanović, koja krivnju prebacuje na predstavnicu stanara.

S druge strane, predstavnica Nataša Duspara kaže kako čini sve što je u njezinoj moći da se problemi u zgradi riješe.

– Mi jednostavno nemamo dovoljno novaca u pričuvi za veće popravke. Predlagala sam da povećamo cijenu pričuve za popravke na zgradi, ali su stanari to jednoglasno odbili – kazala je Nataša Duspara. Potvrdili su to i iz GSKG-a.

"Godinama krpamo taj krov malo-pomalo"

– Godinama krpamo taj krov malo-pomalo. Zgrada je stara i ima dosta problema, ali nema novca. Plaćaju pričuvu 2,73 kune po četvornome metru, a trebala bi se povećati na barem četiri kune ako žele da se naprave konkretni popravci. Za sanaciju krova potrebno je barem 1,2 milijuna kuna – kazala je Vesna Vranjković iz GSKG-a, te dodala da financijski jedva pokrivaju i manje popravke.

U planu je sanacija jednog balkona, kaže, no čekaju ljepše vrijeme za radove.

Izvor: Večernji list