Koprivničko - križevačka županija uskoro dobiva Udrugu suvlasnika !

            U skladu sa sve većim promjenama u svim segmentima svakodnevice, stanjem u društvu općenito pa tako i u području problematike vezane za stanovanje, i u Koprivničko - križevačkoj županji sve češće je uočljivo da dolazi do sve sporijeg rješavanja zaostalih problema a već dolazi velik broj novih. Na površinu je izašlo nekoliko velikih problema, kao što su da je u Koprivnici velik broj zgrada koje nemaju predstavnika stanara, upraviteljske tvrtke nemaju s kim surađivati a stanari nemaju direktan uvid u poslovanje tih tvrtki i  stvarnu potrebu baš svih događanja vezanih za zgrade ili se problemi razvlače, ili uopće ne rješavaju. Nekolicina građana je i prisustvom na javnoj tribini održanoj u Koprivnici...

povodom procesa legalizacije nezakonito izgrađenih objekata  a i prije uočila neke poprilično važne a neriješene situacije i odlučila se na osnivanje Udruge stanara i suvlasnika zgrada Koprivničko-križevačke županije.

            Osnivačka skupština je održana 8. svibnja 2013., a trenutno se obavljaju posljednje procedure za kompletiranje dokumentacije koju Udruga mora imati po Zakonu o udrugama. No, nije se samo čekalo, u međuvremenu smo uspostavili kontakte s Županijom, gdje je predsjednicu Udruge Vesnu Jedvaj primio gospodin Darko Sobota, dožupan, kojeg je upoznala s namjerama i načinom budućeg djelovanja. Također, obavljeni su i razgovori s gospođom Vesnom Želježnjak, gradonačelnicom te s zamjenikom gradonačelnika grada Križevaca g. Katanovićem i pročelnikom Stambeno - komunalnog ureda g. Nervom. Razgovor je dogovaran i s gradskom upravom grada Đurđevca no, do danas još nije dogovoren sastanak. S postignutim razgovorima i obećanjima za suradnju i podršku aktivnostima Udruge smo zadovoljni. Predsjednica je upoznala sve svoje sugovornike o namjeri suradnje i s upraviteljskim tvrtkama u smislu nastojanja da se potiče aktivnost i samih građana na organiziranje kako je to propisano Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Namjera je primarno poduzeti aktivnosti u tom pravcu pozivom građanima putem lokalnih medija,  na kontakte s Udrugom. Kultura stanovanja bi se morala više promovirati jer, svjedoci smo sve teže ekonomske situacije i socijalnog izoliranja građana pa posljedično dolazi i do manje suradnje među susjedima i sve većeg otuđivanja. Zaboravlja se da su hodnici, krovišta i svi popratni prostori u odnosu na sustanare i suvlasnike isto ono što je građanima koji žive u kućama njihovo dvorište - dakle, svi se prostori moraju održavati zajednički. Problema ima mnogo no, nakon što završi proces registracije, namjera je sazvati konferenciju za novinare i upoznati građane s planom aktivnosti Udruge te ih pozvati na suradnju, razgovore i unapređivanje uvjeta stanovanja zajedničkim naporima.

Za sve dodatne i detaljnije informacije možete se obratiti na broj mobitela 091 789 9393, gospođa Vesna Jedvaj ili na e-mail adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.