Jelić Udruzi stanara: Što s Toplanom znat ćemo do kraja ovog mjeseca

Sudbina karlovačkog gradskog poduzeća Toplana čiji je račun zbog višemilijunskog duga blokiran, a njezin rad postao upitan kao i sljedeća sezona grijanja, bila je tema današnjeg sastanka predstavnika Udruge stanara i suvlasnika grada Karlovca i gradonačelnika Damira Jelića.

Kao što je već bio obećao s govornice gradske vijećnice, gradonačelnik je ponovio koji su mogući scenariji za ozdravljenje posrnulog gradskog toplinara – da Vlada uvaži njihov prijedlog za otpis duga nastalih uzimanjem energenata iz robnih rezervi, mogućnost da vjerovnici preuzmu suvlasnički udio ili ono krajnje rješenje – odlazak Toplane u stečaj. Kako nema vremena, sve bi se trebalo odvijati tijekom ovoga mjeseca.

- Nakon što donesemo Odluku o Toplani razgovarat ćemo sa svim vlasnicima stanova i najmoprimcima. Želim sa stručnim suradnicima doći u svaku zgradu, okupiti sve vlasnike i najmoprimce, prezentirati im situaciju u Toplani i buduće korake, obećao je Jelić.

- Svjesni smo da vi niste krivi za nastalu situaciju, na vama kao i na nama se situacija prelomila. Činjenica je da se u Toplanu nikada od njene izgradnje nije ulagalo, da je sustav zastario i danas smo u nezavidnoj situaciji. Međutim, građani su pod velikim teretom porasta općih cijena, evo jučer struje i plina. Želimo pronaći prvo kratkoročno rješenje, a nakon toga i dugoročno rješenje koje će zadovoljiti potrebe građana i Toplane, rekao je ispred Udruge njezin predsjednik Alen Kristović.

KAportal.hr