Korona virus - preporuke

S obzirom na novonastalu situaciju u RH i ostatku svijeta a nastavno na preporuke grada Zagreba i sukladno uputama HZJZ, s ciljem prevencije i zaštite  a   ne podizanja panike ,apeliramo na suvlasnike SZ da budu više solidarni jedni prema drugima te da kolegice i kolege predstavnici suvlasnika pokušaju,ako već i nisu oforme  „radni tim" u svakoj zgradi koji bi bio na usluzi prvenstveno rizičnim skupinama u smislu da im olakša komuniciranje sa liječnicima,institucijama i drugima putem telefona ili el.poštom ,da im pomognu prilikom nabave lijekova ,potrepština i namirnica( namirnice dostaviti na prag bez fizičkog kontakta).

Opširnije...
Korona virus - plakat

Dizala

DIZALA

 

Dizala su posebna kategorija javnih prijevoznih sredstava koje su suvlasnici stambene zgrade dužni održavati sredstvima pričuve.

Dizala u stambenim zgradama jedan su oblik javnog prijevoznog sredstva čije je održavanje obveza suvlasnika stambenih zgrada. Pravilnikom o sigurnosti dizala koji se primjenjuje od 20. srpnja 2009. godine detaljno su propisane obveze suvlasnika-vlasnika dizala.

Većina građana do sada su se susrela samo s kabinom dizala. Mnogi s nelagodom u nju ulaze jer pretpostavljaju da ta vožnja u sebi nosi i neke opasnosti. U početku razvoja dizala su se i događale nezgode u kojima su pojedinci stradali.

Iz tog razloga uvela su se stroga pravila ponašanja. Pravila se ne odnose isključivo na osobe koje ga koriste kao prijevozno sredstvo, već i na koji su ga održavaju i kontroliraju njihovu ispravnost. Ovlašteni serviseri dizala imaju zakonsku obvezu mjesečnog servisa dizala, a za svoj posao snose i punu zakonsku odgovornost.

Velik broj dizala stariji je od 40 godina i njihova obnova i modernizacija je nužna. 

 

 

Anketa USSGK

Jeste li zadovoljni radom svog predstavnika suvlasnika?