Suvlasnici pitaju - Odvojeni ulazi - postavljanje reklame

Imam mogućnost postavljanja velike reklame na bočni zid zgrade. Međutim, u zgradi su tri odvojena ulaza sa svojim PS, ta dva ulaza traže da im se uplaćuje isti iznos za najam, a nalaze se na drugom kraju zgrade te imaju odvojenu struju. Ukratko- ja nađem firmu za najam i moj ulaz plaća struju i održavanje, a oni bi iste novce! Moje pitanje je: da li sam ja opće dužan zakonski ostalim ulazima uplaćivat najamninu?

Da li to u zakonu striktno piše? Ako piše, koliki bi minimalan postotak bio? Mislim da bi bilo fer da 30% ide ulazima koji su na drugom kraju zgrade i ne angažiraju se oko toga uopće. Molim vaše mišljenje i iskustva. L.p.

Jeste li sklopili ugovor o upravljanju i korištenju zajedničkih dijelova zgrade? Takav ugovor bi trebale imati sve zgrade koje su građevinska cjelina, a imaju odvojene međuvlasničke ugovore. To je jedino rješenje za ovakav problem koji je posebno izražen i kod zgrada koje imaju kotlovnice (trebaju dogovoriti način obračuna troškova) i naravno zajedničke instalacije.

USSGK

Anketa USSGK

Jeste li zadovoljni radom svog predstavnika suvlasnika?