Priopćenje medijima

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Udruga suvlasnika – stanara grada Karlovca održale su prvu u nizu mini tribina po gradskim četvrtima, i to dana 27.02.2018. (utorak), s početkom u 18:00 sati, u   prostorijama Gradske četvrti Novi centar, Ivana Meštrovića 10.

Na tribini su predstavljeni uspješni primjeri povlačenja EU sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada, raspravljalo se i o gorućem problemu u Karlovcu – visokim troškovima grijanja zgrada koje su priključene na centralni toplinski sustav. Bilo je riječi i o ugradnji vodomjeri, dobrim i lošim primjerima iz prakse. Na tribini su aktivno sudjelovali i građani koji su se unatoč lošem vremenu odazvali pozivu, te su iznijeli probleme s kojima se oni susreću, a na temelju čega će se u budućnosti nastojati organizirati i okrugli stolovi na temu toplinarstva i naravno novog pravilnika o zbrinjavanju otpada.

Obzirom na zainteresiranost građana, udruge će i dalje djelovati nizom tribina po gradskim četvrtima i  pokušati u direktnom kontaktu sa suvlasnicima i građanstvom  detektirati problem koje ih najviše muče glede energetske učinkovitosti, ugradnje vodomjera,razvrstavanja otpada i slično.

Predsjednik Udruge suvlasnika – stanara grada Karlovca

Alen Kristović, v.r.

Predsjednik Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena

Žarko Latković, mag.ing.traff., v.r.

Priopćenje medijima (original - pdf)